e-mail: Кадър: БТВБившият министър на енергетиката и икономиката Румен Овчаров коментира

...
e-mail: Кадър: БТВБившият министър на енергетиката и икономиката Румен Овчаров коментира
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Ако искаме да имаме бъдеще като държава със стабилно електроснабдяване, ни трява АЕЦ Белене

e-mail: 

Кадър: БТВ

Бившият министър на енергетиката и стопанската система Румен Овчаров разяснява в предаването " Лице в лице " по БТВ ограниченията, които служебният министър председател разгласи в помощ на бизнеса - 110 лв. подкрепяне за киловат час. 
" Решението не е тъкмо за бизнеса, а за небитовите консуматори, които не са единствено бизнес. Те са тези 600 000 небитови консуматори, които бяха изхвърлени на свободния пазар от държавното управление на ГЕРБ и Бойко Борисов. Училища, НПО-та, лечебни заведения, дребни бизнеси. Изключително глупава стъпка, поради която ще търсим да се спасяваме. Мярката е навременна и вярна ", сподели Овчаров.

Той засегна и тематиката със градежа на АЕЦ Белене. " Не знам тъкмо какъв специалист е Асен Василев. Аз споделих, че по-хубаво да питаш, в случай че не знаеш. Няма проблем с Фукушима. Проблемът с Фукушима не стартира със земетресението. Там антисеизмичната система сработи. Проблемът пристигна, когато пристигна цунамито и заля цялата система. Ако желаеме да имаме бъдеще като страна със устойчиво електроснабдяване, нямаме никакъв различен късмет с изключение на построяването на Белене ", безапелационен бе Овчаров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР